Ворожа диверсійна група в Дніпропетровську планувала замах на активістів Правого сектору

Служба безпеки України під час спецоперації запобігла ряду диверсій, терористичних актів і політичних вбивств, в тому числі членів "Правого сектора", які за дорученням бойовиків "ЛНР" готувало злочинне угруповання у Дніпропетровській області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

29 травня в Дніпропетровську СБУ затримала чотирьох зловмисників, які готували фізичну розправу над волонтерами та членами добровольчих батальйонів. У них вилучено вогнепальну зброю та бойові гранати.

Встановлено, що групу терористів очолював співробітник однієї з приватних охоронних структур Дніпропетровська з позивним "Мауглі" 39-ти років. Серед інших затриманих члени "Союзу радянських офіцерів" - ветеран спецназу і керівник федерації карате. Зв'язковим з ватажками "ЛНР" був 23-річний бойовик, який брав участь у незаконних збройних формуваннях на території Луганської області та з лютого цього року перебував у Дніпропетровську під виглядом тимчасового переселенця.

Терористична група отримала від бойовиків із позивними "Саїд" та "Остап" перелік громадських активістів, членів "Правого сектора", бійців добровольчих батальйонів для організації їх фізичного знищення. Також група мала здійснити теракти в Дніпропетровську. Готуючись до злочинів, зловмисники пройшли тренування на колишньому військовому полігоні.

Під час обшуків правоохоронці вилучили п'ять гранат "РГД-5", вогнепальну зброю та боєприпаси, комп'ютерну техніку з матеріалами, що свідчать про протиправну діяльність, засоби зв'язку для координації з бойовиками "ЛНР".

В рамках відкритої карної справи ведеться слідство.