Заява 7 ЗБАТ ДУК ПС

Можна жалувати раба, виправдовувати його вчинки браком самоповаги чи приналежністю до іншої етнічної спільноти. Можна закривати очі на мірнот і самолюбів, поки це не наносить шкоди життю оточуючих. Можна пояснювати вчинки людей браком віри, відсутністю ідей, рівнем інстинкту самозбереження чи нерозумінням вашого світогляду. Але йти з ними по шляху, який густо кропиться кров'ю наших побратимів, ще й дозволяти їм при цьому робити селфі - неможливо.

Керівництво 7 батальйону ДУК ПС визнає свою провину у тому, що відбираючи бійців у батальйон в час активних бойових дій, звертало більше уваги на рівень їх військової підготовки, ніж на моральні якості. Саме через це, в момент, коли настав час довести свою готовність померти заради майбутнього Української Нації, і можливо залишитись в пам'яті суспільства озброєним бандитом, а не героєм, як мріялось, деякі бійці виявились нездатними до такої самопожертви. Не кожен може зрозуміти слова Дмитра Мирона «Орлика» : «Хай згинуть наші імена, щоб тільки жила вічно українська нація!»

Ми не засуджуємо нікого з тих, хто вирішив вийти з лав 7 ЗБАТ ДУК ПС. Кожен сам обирає свій шлях і несе за нього відповідальність: хтось шукає розкриті двері та великі брами, хтось проривається з боєм маленькою лісовою стежиною. Це не погано і не добре. Це життя. Це фаза самоочищення, нормальний незворотній процес живого організму, запорука розвитку. Національний рух – це саме живий організм, якій змінюється еволюційно і якісно. Завжди в кращий бік, не завжди відразу. Ніхто не гарантує, що буде легко. Ніхто не гарантує, що буде безпечно. Але буде по совісті, на обох фронтах, до перемоги. З нами – найкращі.

Наприкінці червня був підписаний та доведений до особового складу Корпусу наказ № 47 від 26.06.2015 від Командира Корпусу Стемпіцького А.Л.

1. Переформувати 7-й окремий батальйон Добровольчого Українського Корпусу «Правий Сектор» в запасний батальйон (Хмельницька обл.) і надати йому назву 7-й запасний батальйон Добровольчого Українського Корпусу «Правий Сектор» (скорочено 7 ЗБАТ ДУК ПС)….

4. З бійців, які виконували бойові задачі у фронтовій зоні в складі 7 ОБАТ сформувати 2 окрему тактичну групу, яку передислокувати за наказом Командира Корпусу на іншу ділянку фронту для виконання бойових завдань.

Наведена інформація стосується колишнього 7 окремого, зараз 7 запасного БАТ ДУК ПС. Всі інші угрупування, формування, команди, компанії, товариства та ланки ніякого відношення до 7 ЗБАТ ДУК ПС не мають. Ми не будемо розповідати що, коли, як і з ким сталось, ми не будемо писати відео «Діалоги з собою». В нас нема на це часу. Є війна і є накази. Дякуємо за розуміння.

7 ЗБАТ за наказом командира корпусу продовжує виконувати бойві завдання на передовій у секторі своєї відповідальності та веде боротьбу на внутрішньому фронті.

Слава Україні.

Керівництво 7 ЗБАТ ДУК ПС щодо заяв про вступ його бійців до підрозділів МВС