Промова Дмитра Яроша під час Віче на Майдані Незалежності у Києві

Слава Україні!

Знаєте, у нас люди люблять творити месій, я - такий простий та грішний як і ви всі тут, і які знаходяться по всій Україні. Ми робимо те, що мусимо робити. Ми захищаємо державний суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. І, чесно говорячи, мене геть не цікавлять прізвища порошенків, авакових та всіх інших.

Ми передбачали, що на крові наших героїв, яка проливалась ось тут, прийдуть шаромижники, які будуть керувати нашою Україною. Ми знаємо чудово, що не прізвища мають зараз мінятись в країні, а має бути викинута на смітник історії вся перетасована політична колода. Ми знаємо, що має бути знищена система внутрішньої окупації. Іншого шляху в нас немає.

Шановні друзі, я вам щиро дякую, за те що ви зібралися, я, якщо чесно, не думав, що так багато людей прийде підтримати українських патріотів. Дякую вам!

Для нас зараз дуже важливо виконати два завдання. Перше - це вберегти нашу державу. Бо ми чудово знаємо, що багато хто думає, що Правий сектор - це такі собі "рибьошки", які будуть клювати на наживку путіна та його банди. Насправді так не буде! Від нас дуже чекали, що ми зараз підемо громити адмін. будівлі і все інше. Ми показуємо, що ми - дисциплінована революційна сила, яка оцим от віче і нашим з'їздом розпочинає новий етап української революції.

Наші бойові підрозділи зараз несуть свою службу в зонах своєї бойової відповідальності. Ми не знімаємо наших бійців з фронту, щоб не дати ворогу почати широкий наступ на сході України. Але, при тому всьому, тут є і представники цих батальйонів 5-го, 8-го, окремих груп, тощо. Я вам від всіх фронтовиків передаю вітання!

Сьогодні відбувся з'їзд Правого сектору. Надзвичайний з'їзд, детонатором до якого стали події в Мукачеві. Я був на Закарпатті декілька днів і дивився на техніку та солдат, які там сконцентровані. Як сказав комбат 8-го Батальйону друг "Червень": "з тими силам і Донецьк можна було б відбити". Але чомусь на десяток наших хлопців ті сили були кинуті. Дивно! При тому, що ми не бачили тих нацгвардійців там, на фронті. Вони стоять на другій та третій лінії блок-постів.

Наші хлопці проливають кров, і за це ж, несуть покарання тут, в тилу. І не тільки наші, - ми говоримо про весь добровольчий рух.

Сьогодні на З'їзді Правого сектору були прийняті стратегічні рішення. Перше: Правий сектор ініціює всеукраїнський Референдум, на який буде винесено декілька питань. Перше - недовіра владі, друге - ми вимагаємо, щоб нарешті війна, яка ведеться Росією проти України була визнана війною, а не АТО, - і тут слово має сказати наш український народ. Третє - ми виступаємо за повну блокаду окупованих територій. Четверте - ми просимо підтримки народу в тому, щоб легалізувати Добровольчий Український Корпус і інші добровольчі підрозділи згідно чинного законодавства.

Сьогодні також було прийняте рішення, в зв'язку з тим, що ми починаємо новий етап революційної боротьби, перейменувати Військово-Політичний Рух Правий сектор на Національно-Визвольний Рух Правий сектор.

Ми переконані в тому, що народ перемогти неможливо, але і ощасливити народ без участі самого народу - теж неможливо. Тому ми щиро розраховуємо на вашу підтримку. Без вас - ми ніщо, з вами - ми сила! Тому разом ми переможемо!

Шановні друзі, у нас попереду - дуже велика робота. Вона - важка і не одноденна. Зараз, буквально завтрашнього дня, по всіх областях України, в кожному райцентрі будуть творитись оперативні штаби для нашого Референдуму. Я прошу активно долучатися до цієї роботи, бо ми можемо знести режим внутрішньої окупації, і перемогти зовнішнього страшного ворога - путіна і його банду.

Слава Україні! Слава Нації! Дякую друзі! Разом - переможемо!