Естонці на базі ДУК ПС

В ДУК-інфо присіли на хвилинку гарячі естонські хлопці.

Дивіться запис розмови про досвід Естонії в організації добровольчого руху.

Довідка ДУК-інфо: Кайтселійт - це добровольча частина Сил оборони, що має військову структуру, яка володіє зброєю і військовими навичками, організація держоборони, діюча у сфері управління Міністерства оборони, яка виконує покладені на неї Законом "Про Кайтселийт", і сформульовані на його підставі завдання.

Кайтселійт був заснований 11 листопада 1918 року в якості організації самооборони. Кайтселійт - це суспільно-правова юридична особа, позапартійна організація. Діяльність партій та інших політичних об'єднань, а також партійна діяльність їх представників в Кайтселійті заборонена.

Завдання Кайтселійту - спираючись на вільну волю та ініціативу, збільшити готовність народу захищати незалежність і конституційний лад Естонії.

Діяльність Кайтселійту заснована на Законі "Про Кайтселійт" - статуті, в якому більш точно визначається внутрішній устрій Кайтселійту, - і внутрішньому розпорядку, яким визначаються відносини членів Кайтселійту до статуту Сил оборони, правила поведінки і внутрішній порядок діловодства. Статут і внутрішній розпорядок Кайтселійту затверджує Уряд республіки.