"Правий сектор", криміналітет та оборотні в погонах. Протистояння в Мукачево

Терпіння людей не безкінечне. Здача Криму, війна на Сході, негаразди в Армії, вкрай недоцільні і повільні реформи, зубожіння населення на фоні саботажу і контрреволюції – все це наелектризувало суспільство до краю. Зараз така ситуація, що маленької жаринки достатньо, аби полум’я людського гніву прокотилось країною, все змітаючи на своєму шляху.

Та складається враження що наша влада на всіх її щаблях не хоче цього ні бачити, ні розуміти. Інакше, як пояснити сьогоднішні події в Мукачево? Як пояснити, що міліція і спецпризначенці виступають на боці бандитів? Хіба бандити при владі перестають ними бути? Про те, що землі Закарпаття поділили між собою кілька олігархічних кланів, наділених депутатською і кумівською недоторканістю, скаже вам будь-який житель області. Пани будують на окупованій ними території міні-імперії на власний розсуд, не гребуючи й такими галузями, як рекет, наркотики, віджими тощо.

Зрозуміло, що у плани цих людей не входить згортання незаконного бізнесу, чи демонтаж вибудованих схем. А тут з’являється такий собі Правий сектор, та ще й підкріплений бійцями Запасного батальйону ДУК і починає ці схеми ламати. Поки йшлося про окремі епізоди, місцеві бонзи скрипіли зубами, але терпіли. Либонь, не перейшов переляк від Майдану. Та, чимдалі, тим більше хлопці з ПС набирали сили та популярності, тим сильніше ставали на заваді нео-феодалам на кшталт кума Медведчука Михайла Ланьо. Чи просто «Блюка», як називали його у кримінальному світі до того, як він проліз у владу.

Блюк – судимий за статтею 117 КК за зґвалтування , наркоділок, причетний до вбивства, регіонал… «От бачите, які у нас сидять на троні» - писав колись Т.Г.Шевченко. І сидять вони міцно. Настільки міцно, що ні Майдан, ні народний гнів, ні кров, ні сльози, ні війна не можуть похитнути їх становища.

А ПС похитнув! Похитнув настільки, що опричники Ланьо з «правоохоронних органів» Мукачева почали телефонувати і погрожувати керівнику ПС, комбату, начштабу. Хлопці тримались міцно, адже багато хто з 1-го ЗБАТу ДУК ПС пройшов фронти Сходу. Та вони недооцінили місцеву міліцію. Корумпована структура настільки зрослась з криміналом, що стала абсолютно ним керована.

Бандити викликали бійців ПС на зустріч, де їх відразу ж було блоковано міліцією. Знаючи, чим скінчиться така блокада (адже вже не одного патріота кинуто до тюрми), хлопці почали прориватись, намагаючись вийти з оточення. Зчинилась стрілянина, в результаті якої загинуло два наших побратима. Група ПС прорвалась до лісу, де перебуває і зараз.

Телефоном з ДУК-інфо зв’язався начальник штабу і речник 1 ЗБАТу друг Комендант. Судячи з голосу, його поранено. Зв’язок кілька разів переривався. З розмови стало очевидно, що першими відкрили вогонь міліціянти і що хлопці такій міліції здаватись не збираються.

Записати вдалось лише частину розмови. Ми сказали нашим побратимам, що весь ВПР ПС вже піднято по тривозі. Запасні батальйони пікетують управління МВС у своїх містах. Біля АП у Києві розпочато безстрокову акцію. ЗБАТи піднято по тривозі. Звідусіль телефонують побратими з ЗСУ і добровольці, запевняють, що підтримають будь там що. Ми просили побратимів вірити, що свої їх не кинуть.

Протистояння продовжується. Тривожні дзвінки від армійців, - є інформація, що бригади підіймають по тривозі. Щойно стало відомо про нові посилені блок-пости на дорогах. ЗМІ старанно розкручують версію про злочинне угрупування. А на місці подій, як з’ясувалось, якимось дивним чином опинилось «сепар-тіві». «Совпадєніє»?

Більше інформації по темі

Теги: Мукачеве